Art de Jonge | Piano

Over Art

Als klein jongetje van 6 jaar ben ik op een harmonium begonnen. Gelukkig mocht ik die als 12-jarige inruilen voor de piano. Op de middelbare school is het gerommel in de muziek begonnen; totaal ongeïnteresseerd in schoolse zaken speelde ik wat af in bandjes, bij koortjes in zowel nette als obscure gelegenheden. Dat was allemaal nooit goed gekomen, ware het niet dat ik per ongeluk (!) op het conservatorium de studie schoolmuziek ging doen; geweldige studie voor mij! Alle facetten van muziek maken zaten daar in voor mij; muziek spelen in allerlei stijlen van klassiek tot pop, muziek schrijven, arrangeren en het bestuderen van de theorie.
Dat ben ik mijn hele leven blijven doen als muziekleraar, dirigent, pianist, toetsenist, kerkorganist, fluitist en fagottist. De laatste twee instrumenten heb ik inmiddels afgezworen maar de rest hoop ik nog jaren te doen.

Waarom spelen in een bigband

In maart 2018 ben ik gevraagd voor de Big Band. Totaal onervaren in Jazz en Big Band heb ik ‘ja’ gezegd. Ik vond het toch altijd al leuke muziek en had zin om weer wat nieuws te leren. Ik vind het geweldig leuk en ik leer inderdaad veel nieuwe dingen. Maar het kan nog veel beter!

Muzikale helden

Cl. Monteverdi, J.S. Bach, F. Mendelsohn, Cl. Debussy, M. Ravel, I. Stravinsky, B. Bartok, A. Schönberg. Sting, Rick Wakeman, Alan Parsons Project, Carlos Santana, Dave Brubeck, Oscar Peterson ……….